Paleo Leefstijl: Over voeding en bewegen

 

Het paleo dieet gaat terug in de tijd van onze paleo voorouders, en de gedachte dat deze mensen waarschijnlijk helemaal nog niet zo gek waren. Zij wisten dat hun lichaam het beste functioneert als ze voedsel aten dat niet bewerkt was.

Ons lichaam is ingesteld op natuurlijk voedsel en niet op allerlei bewerkingen daarvan die je vaak terugvindt in pakjes, kant en klare sauzen en alles wat je “gemakkelijk” wordt aangeboden.

De populariteit van het Paleo-dieet komt omdat mensen zich gaan realiseren dat als je je “boerenverstand” gebruikt je zelf ook wel kunt nagaan hoe we met zijn allen in deze obesitas / overgewichts-tijdperk terecht zijn gekomen. En dat wanneer we weer back naar onze “roots” gaan en het paleo dieet in de praktijk gaan volgen dat we zien – dat het echt werkt!

Bij een gezonde voedingsstijl hoort natuurlijk een verantwoorde beweegstijl. Daarover kunnen we je uiteraard adviseren. Een sport die qua vorm momenteel het best past bij deze vorm van leven is Crossfit. Zoek naar een sportschool of box in jouw buurt en vraag eens een proefles aan. Wil je dat we je helpen? geen probleem!

laat je over Paleo alvast eens informeren door het filmpje hieronder:

Op Youtube zijn sowieso veel filmpjes in deze serie te vinden : Paleo in a nutshell